Mrkvový dort s krémem z Lučiny

Rychlé vyhledání produktu

Vybrat kategorii nebo podkategorii

Karotkový dort je typický pro Angličany a podle průzkumu jde dokonce o nejoblíbenější moučník Britů. Své příznivce nachází už i u nás. Jeho příprava není těžká, můžete ho připravit jako koláč na plech nebo jako dort. Receptů na něj je mnoho, my vám přinášíme ten, který máme vyzkoušený a který nám osobně moc chutná. Věříme, že si ho zamilujete i vy a vaši blízcí.







Co budeme potřebovat: 


150 g třtinového cukru
180 ml slunečnicového oleje
180 g (špaldové) hladké mouky (možno i polohrubá)
180 g mrkve, nastrouhané najemno
3 větší vejce, mírně ušlehaná
50 g rozinek
2 rovné lžičky prášku do pečiva
1 rovná lžička jedlé sody
1 rovná lžička skořice
půl lžičky strouhaného muškátového oříšku
50 g másla
50 g medu (dle chuti)

Postup:

Do větší mísy nasypeme cukr, přilejeme olej, vejce a zlehka promícháme. Přihodíme mrkev a hrozinky. V misce nebo na talíři si smícháme mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a koření. Přes jemné sítko vše prosejeme do mísy s ostatními ingrediencemi a mícháme do hladka. Hladké těsto nalijeme na plech nebo do vymazané dortové formy a pečeme do zlatova 30 až 45 minut v troubě předehřáté na160 °C.

V misce smícháme máslo, Lučinu a med do hladkého krému. Můžeme použít mixér, kterým krém krásně nadýcháme. Hotový krém dáme do chladna a počkáme, než vychladne karotkový korpus. Pokud připravujeme karotkový koláč na plech, rozetřeme krém po povrchu karotkového korpusu. Pokud chceme udělat dort, musíme korpus rozříznout a část krému použít na promazání. Druhou částí potřeme v tenké vrstvě povrch dortu a jeho boky.

Energie: 5 121,52 kcal

Bílkoviny: 87,37 g

Tuky: 345,31 g

Sacharidy: 449,77 g

Draslík: 1 930,44 mg

Vápník: 1 079,50 mg