Recepty: Dezerty
MALINOVÉ TIRAMISU
Ingredience
1 porce
200 ml malinového Remune™
4 dlouhé piškoty
15 g bílého cukru
25 ml smetany ke šlehání
70 g Mascarpone
8 g želatinového prášku bez příchuti
125 ml vody
Postup
V míse smíchejte 50 ml vody s 50 ml malinového Remune™. Do směsi vložte piškoty a nechte stranou nasáknout. Želatinu rozpusťte v 75 ml vody. Míchejte ji na mírném plameni, dokud se zcela nerozpustí. Do mísy vložte šlehačku, mascarpone, zbytek malinového Remune™ a cukr. Vyšlehejte do hladkého krému.
Přidejte rozpuštěnou želatinu a ještě minutu šlehejte. Tiramisu servírujte v hranaté misce: Položte dva piškoty na dno a pokryjte polovinou krému. Vložte další dva piškoty a pokryjte zbytkem krému. Před podáváním nechte chladit 12 hodin v lednici.
Výživové hodnoty
Remune ™ přispívá: | ||
Kalorie | 466.6 kcal | 222 kcal |
Bílkoviny | 13.1 g | 9.6 g |
Sachariny | 52 g | 20 g |
Tuky | 23.8 g | 11.2 g |
BROSKVOVÝ KOLÁČ S ČOKOLÁDOU Z HRNKU
Ingredience
1 porce
200 ml broskvového Remune™
60 g hladké pšeničné mouky
25 g bílého cukru
15 ml slunečnicového oleje
7 g kvasnic
1 vejce
10 g čokoládových vloček
Postup
Do mísy vložte broskvový Remune™, vejce, mouku, kvasnice, olej a cukr. Mixujte, dokud nezískáte homogenní směs. Poté lžící vmíchejte čokoládové vločky.
Směs nalejte do dvou hrnků. Jeden hrnek vložte do mikrovlnné trouby na dvě minuty na 75% výkon.
Nechte minutu odpočinout a znovu na minutu zapněte na 75% výkon. To samé udělejte s druhým hrnkem.
Nechte minutu odpočinout. Servírujte vychlazené.
Výživové hodnoty
Remune ™ přispívá: | ||
Kalorie | 727 kcal | 222 kcal |
Bílkoviny | 18.5 g | 9.6 g |
Sachariny | 94.1 g | 20 g |
Tuky | 30.4 g | 11.2 g |